Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger op eerste handelsdag 2010

Wall Street opent hoger op eerste handelsdag 2010
4 jan 2010 om 15:08

Wall Street gaat naar verwachting met winst openen, nadat de Federal Reserve (FED) liet weten het renteniveau de komende maanden op het huidige lage niveau te houden . De futurestand voor de Dow Jones geeft rond de klok van drie uur een winst aan van 0,6 procent aan op een stand van 10.424 punten. De S&P en de Nasdaq stijgen beide met respectievelijk  0,7 en 1,1 procent. Beleggers waren voorts onder de indruk van de overname van Alcon door Novartis. Kort na opening van de beurzen, volgen nog twee belangrijke macrocijfers, de bouwuitgaven over november en de inkoopmanagersindex over december. Oliegerelateerde waarden zullen mogelijk in beweging komen nu een conflict tussen Rusland en buurland Wit-Rusland dreigt. De olieprijs loopt door onenigheid tussen de twee landen over de levering van olie, op.

 

Overname Alcon door Novartis

Novartis oefent zijn call opties op Nestlé’s belang van 52 procent in oogverzorgings-specialist Alcon uit. Het gaat om een bedrag van 180 dollar per aandeel, of 28,1 miljard dollar totaal. Novartis had al 25 procent van de aandelen van Alcon in handen. Hiermee komen de kosten van het totale belang van Novartis in Alcon uit op 168 dollar per aandeel, of 38,5 miljard dollar in totaal. Novartis kondigde daarnaast aan dat het de resterende 23 procent aandelen Alcon wil gaan kopen. Hiermee is een bedrag van 11,2 miljard dollar gemoeid, of 153 dollar per aandeel.

 

Kraft verhoogt waarschijnlijk bod Cadbury

Kraft gaat mogelijk het vijandige bod op Cadbury verhogen.   Het Amerikaanse voedingsconcern Kraft zal eerst de uitkomst van de trading update van Cadbury afwachten, dat op 15 januari plaatsvindt. Tot die tijd wordt het huidige bod van 740 pence per aandeel verlengd. Cadbury vindt het huidige bod van 10,3 miljard pond te laag. Het bedrijf is van mening dat de aandelen minimaal 800 pence per stuk waard zijn.

 

Meer halfgeleiders verkocht in november

De verkoop van halfgeleiders is in november met 8,5 procent op jaarbasis gestegen. Dit betekende de eerste maandelijkse stijging in 2009 in vergelijking tot de maandelijkse verkopen in 2008. Er was, in tegenstelling tot de verwachtingen, aan het einde van 2009 meer vraag naar halfgeledeiders. De introductie van Windows 7 zou een van de factoren zijn geweest die hieraan ten grondslag heeft gelegen.

 

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.