Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Apple brengt multimedia tablet in maart op de markt

Apple brengt multimedia tablet in maart op de markt
5 jan 2010 om 11:08

Apple is bezig met het ontwikkelen van een multimedia tablet welke rond maart op de markt wordt gebracht. Dat meldt Wall Street Journal vandaag. Er gaan nu alleen nog geruchten rond, maar volgens de krant gaat Apple deze maand nog het apparaat officieel aan de wereld presenteren. Met een touchscreen tussen de 10 en 11 inch lijkt het apparaat meer richting de MacBook laptop dan een iPhone te gaan. Apple wilde geen commentaar geven op de berichtgeving in de Wall Street Journal.

 

Meer dan een e-reader

Hoewel bedrijven als Toshiba en Hewlett-Packard een dergelijk apparaat reeds geïntroduceerd hebben is Apple al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van de tablet. Woordvoerders van Apple menen dat de nieuwe tablet verder gaat dan de e-reader. Het apparaat zal, naast de functie als e-reader, waarschijnlijk te gebruiken zijn om films op te bekijken, games op te spelen, en internetmogelijkheden hebben. Apple beoogt met de tablet een nieuwe manier van interactiviteit met de gebruikers te bewerkstelligen. Zo kunnen boeken en kranten in verschillende lay-outs weergegeven worden en de gebruiker kan zelf nieuwsbronnen samenbrengen.

 

Verkoopprijs belangrijke factor

Belangrijke factor tot succes is de verkoopprijs. Een analist van Oppenheimer&Co denkt dat deze rond de 1.000 dollar zal liggen. De prijsstelling zou te maken hebben met de toegang tot een WiFi draadloos netwerk waardoor wereldwijd toegang tot internet te verkrijgen is. Apples populaire MacBook ligt in de winkels vanaf 999 dollar.

 

Concurrent Google zit niet stil

Concurrent Google presenteert vandaag de smartphone Nexus One, zo meldt De Tijd. De smartphone is volgens de geruchten sneller dan de iPhone van Apple. Google brengt hiermee voor het eerst hardware op de markt.  De telefoon zal draaien op Android, het eigen besturingssysteem van de softwareproducent. Google wil de Nexus One zelf verkopen en zal waarschijnlijk samen gaan werken met T-Mobile voor de abonnementenverkoop. De verkoopprijs voor een toestel zonder abonnement zal circa 530 dollar (370 euro) zijn.

 

Door: Sanne Rolsma, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.