Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kraft verkoopt pizza-activiteiten aan Nestle

Kraft verkoopt pizza-activiteiten aan Nestle
5 jan 2010 om 08:56

Kraft Foods heeft alle activa van zijn Noord-Amerikaanse pizza-activiteiten verkocht aan Nestlé voor 3,7 miljard dollar. Dat meldt het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern vanochtend. Kraft gaat de netto-opbrengst van de verkoop van de pizza-activiteiten gebruiken om een groter deel van het overnamebod op Cadbury in cash te betalen in plaats van aandelen. Kraft zegt tot de beslissing te zijn gekomen nadat een onbekend aantal aandeelhouders van de Britse snoepfabrikant hadden aangegeven meer cash te willen ontvangen vanwege de lagere koers van Kraft. Volgens het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern is de lagere aandelenkoers tijdelijk van aard vanwege de onzekerheid over de overname van Cadbury.

Het laatste bod van Kraft op Cadbury bedraagt 10,3 miljard pond, of 300 pence en 0,2589 nieuwe aandelen Kraft per aandeel Cadbury. Cadbury heeft steeds aangegeven dat het door Kraft wordt ondergewaardeerd. De Britse snoepfabrikant is van mening dat de aandelen minimaal 800 pence per stuk waard zijn.

Door het nieuwe cash-bod kunnen Cadbury-aandeelhouders kiezen voor het eerste bod of voor 60 pence extra per aandeel Cadbury of voor 240 pence per aandeel Cadbury ADS (American Depositary Share) in plaats van aandelen nieuwe aandelen Kraft waar aandeelhouders anders recht op hadden.

Kraft kondigde daarnaast aan dat het bod op Cadbury wordt verlengd van 5 januari tot 2 februari.

 

Naast Kraft hebben het Amerikaanse Hershey en het Italiaanse Ferrero ook interesse getoond in Cadbury. Daarentegen is een inlijving van Cadbury door Nestle vandaag uitgesloten nadat Britse toezichthouders bekendmaakten geen toestemming te geven aan een overname door Nestlé.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.