Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street licht hoger uit de startblokken

Wall Street licht hoger uit de startblokken
5 jan 2010 om 14:28

Wall Street gaat naar verwachting licht hoger openen terwijl beleggers in afwachting zijn van cijfers over de fabrieksorders en de autoverkopen. Rond de klok van half drie staan Futures van de Dow Jones een honderdste procent in de plus. S&P Futures winnen 0,1 procent, terwijl Nasdaq Futures 0,03 procent hoger staan. De beurzen van Europa lijken al een voorschot te hebben genomen op een hogere opening van Wall Street. De AEX is na een verlies van enkele tienden procent vroeg in de handel terug gekrabbeld naar een nipte winst van 0,03 procent. Londen en Parijs staan respectievelijk 0,47 en 0,25 procent hoger. Frankfurt staat daarentegen met 0,01 procent net in het rood.


Krugman ziet grote kans op W-vormige recessie

Er is een kans van 30 tot 40 procent dat de Amerikaanse economie in de tweede helft van het jaar terugvalt in een recessie. Dat zegt de Nobelprijs winnende econoom Paul Krugman in een gesprek met Bloomberg. Krugman verwacht dat als een W-vormige recessie uitblijft, dat het tempo van het herstel in het derde en vierde kwartaal hoogstwaarschijnlijk wel afneemt.

De oorzaak van de teruggang na de zomer is volgens Krugman dat de economie nog niet op eigen benen kan staan. Krugman stelt dat het voorradenherstel uitdooft en dat daarnaast de stimuleringsuitgaven aflopen. Bedrijfsinvesteringen en consumentenuitgaven gaan het stokje nog niet overnemen, aldus de econoom.


Kraft verkoopt pizza-activiteiten aan Nestle

Kraft Foods heeft alle activa van zijn Noord-Amerikaanse pizza-activiteiten verkocht aan Nestlé voor 3,7 miljard dollar. Dat meldt het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern vanochtend. Kraft gaat de netto-opbrengst van de verkoop van de pizza-activiteiten gebruiken om een groter deel van het overnamebod op Cadbury in cash te betalen in plaats van aandelen. Kraft zegt tot de beslissing te zijn gekomen nadat een onbekend aantal aandeelhouders van de Britse snoepfabrikant hadden aangegeven meer cash te willen ontvangen vanwege de lagere koers van Kraft. Volgens het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern is de lagere aandelenkoers tijdelijk van aard vanwege de onzekerheid over de overname van Cadbury.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.