Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandeelhouders Cadbury tonen weinig interesse in overnamebod Kraft

Aandeelhouders Cadbury tonen weinig interesse in overnamebod Kraft
6 jan 2010 om 13:47

Kraft Foods meldt dat het op 5 januari om 2 uur ’s middags maar 1,52 procent van de uitstaande aandelen van Cadbury is aangemeld onder het vijandige bod op de Britse snoepfabrikant. De deadline voor het bod van 10,3 miljard pond loopt af op 2 februari. Cadbury heeft steeds aangegeven dat het door Kraft wordt ondergewaardeerd. De Britse snoepfabrikant is van mening dat de aandelen minimaal 800 pence per stuk waard zijn. Kraft biedt 300 pence en 0,2589 nieuwe aandelen Kraft per aandeel Cadbury.

 

Kraft kondigde dinsdag aan dat het de Noord-Amerikaanse pizza-activiteiten verkoopt aan Nestlé. Kraft wil de opbrengst gebruiken om aandeelhouders van Cadbury meer cash te kunnen bieden voor hun aandelen.

Berkshire Hathaway maakte gisteren rond half drie in de middag bekend dat het tegen de emissie van Kraft heeft gestemd. De emissie is bedoeld voor de financiering van de overname van Cadbury. Berkshire Hathaway, dat een belang van 9,4 procent heeft in Kraft, meent dat een goedkeuring van de emissie betekenen dat Kraft een blanke cheque krijgt om het bod op Cadbury naar eigen goeddunken aan te passen. Dat zou er volgens Berkshire Hathaway toe kunnen leiden dat Kraft een te groot bod doet zonder dat duidelijk is hoe het voedingsmiddelenconcern aan het geld voor de overname wil komen.

Overnamebod Hershey onzeker

Bloomberg meldt vanmiddag op basis van anonieme bronnen dat de raad van bestuur van Hershey verdeeld is over het al dan niet doen van een bod op Cadbury. Daarnaast is de financiering  voor een eventuele overname van de Britse snoepfabrikant ook nog niet rond. Cadbury is meer dan twee keer zo groot als Hershey. Hershey zou daarom overwegen om de rechten op KitKat en Rolo van de hand doen om de overname te kunnen financieren, aldus de anonieme bronnen.

 

Update 14:00: toegevoegd Cadbury over bod Kraft en verkoop pizza-activiteiten.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.