Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX komt niet vooruit

AEX komt niet vooruit
6 jan 2010 om 18:07

De AEX kon zich in tegenstelling tot de andere van Europa niet helemaal op trekken aan het licht positieve macronieuws uit de VS. Na een hogere opening kwam de AEX rond elf vanochtend in een dal van 1 procent onder de slotkoers van dinsdag. Daarna krabbelde de index geleidelijk overeind. Uiteindelijk sloot de AEX 0,16 procent lager op 341,48 punten. De AMX deed met een winst van 0,46 procent betere zaken. De slotstand van de Midkap was 529,76 punten. Op de andere beurzen van Europa zette de FTSE met een winst van 0,07 procent het beste resultaat neer. De CAC-40 won 0,02 procent en de DAX moest 0,04 procent in leveren.

Stijgers en dalers

Accell in trek na overname Accell voert de winnaars vandaag aan met een koersstijging van 7,08 procent. Beleggers waren zeer tevreden met de overname van de Duitse fietsenhandelonderneming Bäumker. Accell financiert de overname volledig met eigen middelen. Op de tweede plaats stond Exact, dat 4,06 procent won. Brunel zag de koers met 3,80 procent stijgen, gevolgd door SNS Reaal met 3,30 procent. Op de AEX was Air France-KLM de uitschieter met een winst van 2,73 procent.

Pharming was hekkensluiter met 2,97 procent. Pharming werd op de voet gevolgd door Antonov, dat 2,94 procent moest inleveren. Hunter Douglas verloor 2,58 en Corio daalde 2,37 procent. Qurius eindigde 2,29 procent lager. Sligro, dat als eerste van de in Amsterdam genoteerde bedrijven kwartaalcijfers bekendmaakte, wist een flink openingsverlies uiteindelijk te beperken tot een koersdaling van 0,67. Analisten waren zeer tevreden over de resultaten van Sligro over het vierde kwartaal. Volgens Richard Withagen van SNS was het onderdeel Foodretail een uitblinker op een verslechterde markt.

Tussenstand Wall Street

Wall Street bevindt zich op glad ijs en komt daardoor niet uit de startblokken. Beleggers zien geen reden na de bekendmaking van de ADP-banencijfers en de PMI van de dienstensector om koersen omhoog van de 0-lijn weg te stuwen. Rond de klok van zes staat de Dow 0,06 procent in de plus en winst de S&P 0,02 procent. De Nasdaq moet daarentegen 0,21 procent inleveren.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.