Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: ING en Arcelor trekken AEX in het rood

Beursupdate: ING en Arcelor trekken AEX in het rood
6 jan 2010 om 10:34

De AEX zakt in de loop van de ochtend in het rood weg. Na een openingswinst van een halve punt staat de AEX rond de klok van half elf op een verlies van 0,28 procent op 340,98 punten. Reden van het verlies is dat largecaps ArcelorMittal en ING in het rood staan. ING staat 0,6 procent lager op 7,37 euro en de staalreus moet 1,9 procent inleveren op 32,42 euro. Vanochtend zei Tom Muller, analist bij SNS Securities, tegenover het ANP dat de waardering van ArcelorMittal “aan de hoge kant is.” Muller heeft een koersdoel van 33 euro.

De andere beurzen van Europa zakken ook weg in de ochtendhandel. De FTSE verliest 0,2 procent, terwijl de DAX en de CAC-40 beide 0,05 procent lager staan. Naar verwachting zullen de beurzen in de middag richting krijgen met de bekendmaking van de banencijfers van Automatic Data Processing (ADP).


Accell grootste stijger

Accell Group is vanochtend de grootste stijger aan Beursplein 5. De fietsenfabrikant wint 8,34 procent nadat beleggers positief reageren op de overname van Bäumker & Co. Accell maakte vanochtend bekend dat het de Duitse handelsonderneming in fietsen en fietsonderdelen Bäumker & Co voor een onbekend bedrag in handen krijgt. Accell financiert de acquisitie van het Duitse bedrijf volledig uit eigen middelen. Naast de overname kreeg de koers ook nog een zetje in de rug van analisten van Fortis. Dow Jones Nieuwsdienst meldt dat analisten van de bank Accell zijn gaan volgen met een Buy advies.


Sligro Food moet inleveren na kwartaalcijfers

Sligro Food Group is met een koersverlies van 4,48 procent een van de grootste dalers. Sligro bracht vanochtend de cijfers over het vierde kwartaal en over het boekjaar 2009 naar buiten. Analisten waren over de gehele linie tevreden met de resultaten van het bedrijf. Volgens Richard Withagen van SNS Securities had vooral het onderdeel Retail beter gepresteerd. Ondanks verslechterde marktomstandigheden zag Retail de omzet in 2009 licht toenemen.

 

Correctie: er komen wel belangijrke macro-cijfers, namelijk het maandelijkse ADP-rapport.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.