Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak lager van start

Damrak lager van start
6 jan 2010 om 08:38

Het Damrak gaat lager van start nadat Wall Street gisteren verdeeld sloot. Futures van de AEX staan rond de klok van half negen 0,2 procent in de min. De andere beurzen van Europa gaan naar verwachting verdeeld openen. De Cantor Index geeft een openingswinst van 0,3 procent aan voor de FTSE. De CAC-40 gaat vlak openen, terwijl de DAX licht in de min van start gaat.

Op de beurs van Tokio is de Nikkei 0,46 procent hoger gesloten op 22.391,10 punten. De hogere slotstand komt nadat Japanse media berichten dat premier Yukio Hatoyama op zoek moet naar een nieuwe minister van Financiën. De Hang Seng staat aan het einde van de handelsdag 0,5 procent hoger.

Wall Street sluit verdeeld

Handelaren op de NYSE werden geconfronteerd met macrocijfers die geen eenduidig beeld gaven. De aanstaande huizenverkopen in Amerika bleken in november te zijn afgenomen met 16 procent op maandbasis tot 96 punten. Op jaarbasis steeg de aanstaande huizenverkopen index met 15,5 procent. Fabrieksorders waren echter in november wederom gestegen. In november stegen de orders voor nieuwe goederen met 1,1 procent tot 365,3 miljard dollar.

De Dow Jones-index verloor 0,1 procent op 10.571 punten en de S&P500 won 0,3 procent op 1.137 punten. Daarmee bereikte de S&P de hoogste stand in 15 maanden. Techbeurs Nasdaq wist met een plus van 0,01 procent net in het groen te eindigen, op 2.309 punten – de hoogste stand in 16 maanden tijd. Opvallende stijger was autofabrikant Ford, met een dagwinst van 6,6 procent. Ook het aandeel Kraft deed het goed, de onderneming won bijna 5 procent aan waarde. Kraft maakte gisteren bekend dat het de pizza-activiteiten aan Nestlé gaat verkopen voor 3,7 miljard dollar. Daarnaast maakte Berkeshire Hathaway bekend een emissie van Kraft te willen tegen houden. Warren Buffets bedrijf is bang dat Kraft te veel gaat betalen voor de overname van Cadbury.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.