Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street blijven onder water ondanks kleiner banenverlies

Futures Wall Street blijven onder water ondanks kleiner banenverlies
6 jan 2010 om 14:34

Futures van Wall Street blijven stabiel na de banencijfers van ADP. Rond de klok van half drie staan Dow Jones Futures 0,15 procent lager en verliezen S&P 500 Futures 0,28 procent. Nasdaq Futures staan 0,31 procent in het rood. Alhoewel de banencijfers duidelijk een minder sterke daling laten zien dan in de voorgaande maanden, zijn beleggers nog niet overtuigd dat de afname van de werkgelegenheid aan het uitbodemen is. Beleggers kijken vooral uit naar de werkgelegenheidscijfers voor de private sector die de overheid vrijdag bekend maakt.


Tegenvallende Amerikaanse autoverkopen in 2009

Autofabrikanten hebben in 2009 10,4 miljoen voertuigen in de VS verkocht. Dat is een daling van 21 procent ten opzichte van 2008. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Edmunds. Grote verliezer op de Amerikaanse automarkt was Chrysler, dat 36 procent minder auto’s aan de man bracht. General Motors zag de verkopen met 30 procent teruglopen en Toyota verkocht 20 procent minder. Subaru was met een toename van 15 procent de grote winnaar. Door Edmunds Auto Observer geraadpleegde analisten verwachten dat Amerikaanse autoverkopen in 2010 met ongeveer 10 procent zullen stijgen.

Banenverlies neemt af

In december 2009 zijn er in de VS 84.000 banen in de private niet-agrarische sector verloren gegaan. Dat blijkt het cijfers van Automatic Data Processing (ADP). De banenverlies in december was de kleinste afname sinds maart 2008.

Weinig interesse in bod Kraft op Cadbury, Hershey twijfelt aan overname Cadbury

Vandaag waren er nieuwe ontwikkelingen in de overnamestrijd rond Cadbury. Kraft Foods meldde dat het op 5 januari om 2 uur ’s middags maar 1,52 procent van de uitstaande aandelen van Cadbury is aangemeld onder het vijandige bod op de Britse snoepfabrikant. De deadline voor het bod van 10,3 miljard pond loopt af op 2 februari. Cadbury heeft steeds aangegeven dat het door Kraft wordt ondergewaardeerd. Daarnaast meldde Bloombeg op basis van anonieme bronnen dat de raad van bestuur van Hershey verdeeld is over het al dan niet doen van een bod op Cadbury. Daarnaast is de financiering  voor een eventuele overname van de Britse snoepfabrikant ook nog niet rond. Cadbury is meer dan twee keer zo groot als Hershey. Hershey zou daarom overwegen om de rechten op KitKat en Rolo van de hand doen om de overname te kunnen financieren, aldus de anonieme bronnen.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.