Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aziatische markten sluiten met verlies

Aziatische markten sluiten met verlies
7 jan 2010 om 10:11

De beurzen in Azie zijn donderdagochtend lager gesloten. Hoewel de beurzen in Amerika vrijwel niet van hun plaats kwamen op woensdagavond, doken de belangrijkste markten in Azie wel in het rood. De toonaangevende Nikkei-index verloor bijna een half procent op 10.682 punten en de Hang Seng-index staat in de middaghandel op iets meer dan een half procent verlies.

 

De nieuwe Japanse minister van Financien, Naoto Kan, heeft in zijn inauguratiespeech laten weten dat de koers van de Yen ten opzichte van de dollar te hoog is. De centrale bank van Japan zal daarom acties ondernemen op de waarde van de Yen op het gewenste niveau te krijgen. Het beleid van Naoto Kan is een duidelijke breuk met die van zijn voorganger Yukio Hatoyama.

 

Het aantal leegstaande kantoren in Japan bleek in december weer verder opgelopen. Meer dan 8 procent van de kantoorruimtes is onbezet en dit percentage neemt nu al vier maanden op rij toe. De trend is dat veel bedrijven vertrekken naar kleinere ruimtes waardoor de leegstand oploopt. Op dit moment is de leegstand op het hoogste punt in vijf jaar. Een einde aan de oplopende leegstand is volgens marktpartijen echter nog niet in zicht.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.