Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beurs New York licht lager van start

Beurs New York licht lager van start
7 jan 2010 om 15:14

De beurs van New York zal donderdagmiddag licht lager van start gaan. Een uur voor opening van de beurs kwam het ministerie van Arbeid met cijfers over het aantal steunaanvragen . De eerste steunaanvragen stegen in de afgelopen week minimaal, waar de verlengde steunaanvragen een stevige daling liet zien. De cijfers brachten weinig verandering in het sentiment onder beleggers.

 

D-Day voor Saab

Een belangrijke dag voor Saab vandaag, bieders op de noodlijdende autofabrikant kunnen tot vanavond elf uur hun biedingen kenbaar maken bij moederbedrijf General Motors. Wanneer de Amerikanen vervolgens zullen reageren op de biedingen of zelfs een keuze maken, is onbekend. Het Nederlandse Spyker zal in ieder geval een bod uitbrengen, maar mogelijk doen ook anderen dit. In Zweden heeft de betrokken minister laten weten met diverse partijen, zowel uit Zweden zelf als daarbuiten, te hebben gesproken. De minister rekent er op dat tenminste twee partijen een bod zullen uitbrengen. De bewindsman tekende echter aan dat vermoedelijk geen van de partijen de financiering al volledig rond zal hebben.

 

Spyker-topman Victor Muller is overtuigd van de kracht van zijn bod en rekent op de overname van het Zweedse automerk, zo staat te lezen in de Financiele Telegraaf. De fabrikant van luxe sportwagens deed al eerder een bod, maar dat werd van de hand gewezen. Spyker is nu het vorige bod aan het verfijnen. Overigens is Spyker niet de eerste sportwagenfabrikant die een poging doet Saab in te lijven, Koenigsegg ging het Nederlandse bedrijf reeds voor, maar kreeg uiteindelijk de financiering van de overname niet rond.

 

Positie General Motors

Ed Whitacre, topman bij General Motors, liet weten dat het autoconcern in 2010 vermoedelijk een bescheiden winst zal weten te boeken. Voor Saab pakken echter donkere wolken samen, zo liet hij weten. General Motors zal zich primair richten op het terugbetalen van de ontvangen staatssteun en is daarom niet in de positie om een noodlijdend dochterbedrijf als Saab overeind te houden. Mochten biedingen niet significant van omvang zijn dan zullen de Amerikanen besluiten Saab niet te verkopen maar het op te doeken. General Motors liet weten rekening te houden met een beursgang tegen het einde van dit jaar.


Macy’s stelt winstverwachting naar boven bij

Macy’s heeft zijn winstverwachting voor het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2009 naar boven bijgesteld. Dat maakte de Amerikaanse warenhuisketen bekend. Het bedrijf verwacht nu een kwartaalwinst van 1,14 tot 1,18 dollar per aandeel. Eerder rekende Mcay’s op een winst voor het vierde kwartaal van 1,00 tot 1,05 dollar per aandeel. De totale omzet van Macy’s nam in de vijf weken tot 2 januari met 0,7 procent toe tot 4,426 miljard dollar.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.