Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX zakt weg

Beursupdate: AEX zakt weg
7 jan 2010 om 10:27

De AEX kan vanochtend geen houvast vinden en zakt daardoor verder weg. Rond de klok van half elf noteert de index een verlies van 0,52 procent op 339,70 punten. Beleggers houden hun adem in voor de belangrijke Amerikaanse werkgelegenheidscijfers van vrijdag. Gisteren bleek uit het ADP-rapport dat het banenverlies in de private niet-agrarische sector in december flink kleiner was dan in de voorgaande maanden. Op de andere beurzen van Europa is het beeld evenmin rooskleurig. Op de beurs van Londen verliest de FTSE 0,27 procent. De CAC-40 noteert min 0,58 en de DAX staat 0,82 procent lager.

Imtech op winst na trading update

Imtech is vanochtend koploper op de Amsterdamse beurs met een koerswinst van 2,53 procent op 20,24 euro. De automatiseerder meldde vanochtend in een trading update  dat de waarde van het orderboek in december met 5 procent is toegenomen. Daarnaast herhaalde Imtech het streven om een omzet van 5 miljard euro bij een EBITA-marge van 6 procent in 2012 te realiseren. De statements van Imtech waren positief en naar verwachting, aldus Edwin de Jong van SNS Securities. De Jong verwacht dat Imtech in 2010, ondanks moeilijke marktomstandigheden relatief goed gaat presteren. De analist heeft een Buy advies en een koersdoel van 22,00 euro. Voor analisten van Petercam was de trading update een reden om het koersdoel te verhogen van 21 naar 23 euro, zo meldt het ANP.


SBM wint na advies- en koersdoelverhoging

SBM Offshore is met een koersstijging van 0,24 procent op 14,67 euro een van de weinige fondsen op de AEX die het hoofd boven water weet te houden. De maritieme dienstverlener voor de olie- en gasindustrie kreeg vanochtend een advies en koersdoel verhoging van ING Financial Markets, zo meldt het ANP. Quirijn Mulder van ING verwacht betere marktomstandigheden voor SBM vanwege onder andere de hogere olieprijs en het economische herstel. Volgens Mulder is SBM vorig jaar achtergebleven op de concurrentie, maar “2010 zal een jaar van relatief herstel zijn.” De analist verhoogde zijn koersdoel van 13,00 naar 17,00 euro en het advies van Hold naar Buy.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.