Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Curator legt beslag op aandelen Vivenda

Curator legt beslag op aandelen Vivenda
7 jan 2010 om 10:55

De curator van het failliete Publishing Partners Nederland BV (PPN) heeft op 29 en 30 december conservatoir beslag gelegd op de aandelen van diverse werkmaatschappijen van Vivenda Media Groep (VMG) en op de aandelen van VMG zelf. Dat meldt VMG in een persbericht. VMG laat daarbij weten dat de curator van PPN geen beslag heeft gelegd op de bankrekeningen van VMG, waardoor de operationele activiteiten geen hinder ondervinden. VMG stelt dat het geen toestemming heeft gegeven voor de beslaglegging.

Achtergrond

De beslaglegging komt voor uit een conflict over de aankoop van Wish-NokNok van PPN door VMG. RT Company, de oude naam van VMG, kocht in 2000 Wish-NokNok. Doordat PPN de slotbetaling van 68.067 euro van de schikkingovereenkomst van 2001 niet heeft kunnen vaststellen, heeft PPN verzocht de in 2001 gesloten overeenkomst acht jaar na dato te ontbinden.

VMG stelt dat het in het getuigenverhoor in oktober verleden jaar overtuigend heeft aangetoond dat het wel degelijk de betaling van 68.067 euro heeft gedaan, en dat PPN geen vordering meer heeft. Dit zou ook blijken uit de jaarrekeningen van PPN.

Wanneer de rechtbank het door VMG geleverde bewijs als onvoldoende beschouwd, bedraagt het maximale financiële risico voor VMG 117.500 euro.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.