Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: USG People en Aegon aan kop

Beursupdate: USG People en Aegon aan kop
8 jan 2010 om 10:50

De beurs van Amsterdam is vrijdagochtend goed van start gegaan, rond half elf noteert de AEX op bijna een half procent winst. Donderdagavond sloten de beurzen op Wall Street overwegend in het groen en ook de Aziatische markten deden het goed. Vanmiddag wordt er in Amerika een rapport over de ontwikkeling van de werkloosheid bekend gemaakt, beleggers zullen hieruit afleiden of het economisch herstel inderdaad doorzet. Het sentiment op Beursplein 5 zal in de laatste handelsuren dan ook voornamelijk afhankelijk zijn van de uitkomst van het werkloosheidsrapport.

 

Koersherstel USG People zet door USG People zet koersherstel door

USG People doet het ook vanochtend weer goed en wint 3,4 procent. De uitzender profiteert nog altijd van de gedachte onder beleggers dat de koersontwikkeling bij USG achter is gebleven op die van andere uitzenders. Daarbij komt dat Michael Page met beter dan verwachte resultaten kwam. Markten laten volgens het bedrijf duidelijk herstel zien, met uitzondering van de Britse. Randstad weet hier evenwel niet van te profiteren. Marc Zwartsenburg van ING meldde eerder deze week al aan ABM Financial News dat beleggers Randstad na het forse koersherstel van de afgelopen periode mogelijk te duur vinden.

 

Aegon koopwaardig

Maarten Altena, analist bij SNS Securities, heeft vrijdagmorgen een rapport uitgebracht waarin hij acht redenen noemt om nu te investeren in Aegon . De analist is van mening dat Aegon ondergewaardeerd is in vergelijking tot, met name, zijn Amerikaanse sectorgenoten. Dit ondanks de recente koersstijging die Aegon boekte. Daarbij rekent Altena er op dat de bankverzekeraar betere condities weet af te dwingen bij het terugbetalen van de ontvangen staatssteun. Op de pensioenmarkt kan Aegon mogelijk de komende periode goede zaken doen. De pensioenfondsen van een aantal Nederlandse bedrijven is in de problemen geraakt en dit biedt kansen voor Aegon, nu de onderneming weer beschikt over de vereiste dekkingsgraad van 105 procent. Tot slot is de kans op nieuwe afschrijvingen volgens Altena afgenomen. De analist hanteert een Kopen advies voor Aegon bij een koersdoel van 7 euro. Het aandeel won vrijdagochtend 3,6 procent en noteert op een koers van 5,04 euro.

 

Spyker doet bod op Saab

Zoals verwacht heeft het Nederlandse Spyker een bod uitgebracht op het Zweedse Saab. Donderdagavond om 11 uur verliep de deadline en moesten bedrijven die interesse hadden om Saab over te nemen van moederbedrijf General Motors  hun bieding ingediend hebben. Victor Muller, CEO bij Spyker, liet in een verklaring weten dat hij een constructieve dialoog met GM heeft gevoerd over de overname van Saab. Muller ziet voldoende potentieel in Saab en hoopt dat beide partijen spoedig tot een akkoord komen. Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft in samenwerking met investeringsmaatschappij Genii Capital eveneens een bod op Saab uitgebracht. Ook meldt een Zweedse krant dat vanuit het land zelf een bod is uitgebracht. Hierbij zou het gaan om een voormalige minister en tevens ex-topman van Saab. Beleggers zetten het aandeel Spyker vanochtend eerst lager, maar inmiddels noteert het fonds op een half procent winst.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.