Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winst in Azie

Winst in Azie
8 jan 2010 om 11:03

De beurs in Tokio heeft vandaag de handel met winst af weten te sluiten. Dit was mede te danken aan de zwakkere yen die de Japanse export stimuleerde. De dollar steeg ten opzichte van de yen verder naar het hoogste punt sinds augustus. De stijging was een reactie op het aangekondigde beleid van de nieuwe Japanse minister van Financien. De Nikkei-index kwam uit op 10.798,32 punten, een winst van 1,1 procent en tevens het hoogste niveau sinds oktober 2008. De Hang Seng stond in de middaghandel 0,5 procent in de plus. Markten hadden evenwel hoger kunnen sluiten als beleggers hun winst niet hadden genomen. Menig belegger stelde, met een belangrijk werkloosheidscijfer uit Amerika voor vanmiddag op de agenda, zijn winst veilig. Ook omdat de beurs van Japan een lang weekend tegemoet gaat. Maandag blijven de deuren van de beurs gesloten in verband met een nationale feestdag.


Positie Japan Airlines onzeker

Luchtvaartmaatschappij Japan Airlines (JAL) heeft het echter zwaar te verduren vanwege de onzekerheid over het voortbestaan van het bedrijf. JAL moest vandaag bijna 12 procent inleveren, na gisteren al bijna 10 procent te hebben verloren.

 

Winst voor autobranche en chipconcerns

Binnen de autobranche waren Honda Motor, Toyota en Nissan winnende fondsen met respectievelijke stijgingen van 3,1, 2,9 en 2,2 procent. Chipconcerns Advantest en Tokyo Electron sloten respectievelijk 3,7 en 2 procent hoger.

 

Aanstaande maandag is de beurs van Tokio gesloten.

 

Door: Sanne Rolsma, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.