Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandeel Google kan naar 600 dollar

Aandeel Google kan naar 600 dollar
16 jul 2010 om 13:27

Google heeft duidelijk weer vertrouwen in de toekomst. Alleen wordt dat onvoldoende gezien door de analisten die alleen maar naar de cijfers kijken. Ja, de kosten zijn gestegen maar dat is juist een investering in groei.

De kosten zijn redelijk fors toegenomen met een stijging van 22% tot 4,5 miljard dollar over het tweede kwartaal. Over het eerste kwartaal was sprake van een stijging van 18%. De bezuiningsriem gaat een gaatje losser.

Over de winst hebben de beleggers geen enkele reden tot klagen. De nettowinst steeg met 24%, waardoor de winst per aandeel kon stijgen van 4,66 dollar tot 5,71 dollar. Dat de koers dit jaar met 20% is gedaald naar 469 dollar heeft alles te maken met de angst van beleggers dat de bannermarkt niet zal aantrekken, maar gezien het beleid van Google lijkt eerder sprake te zijn van het tegendeel. De gerealiseerde omzet van 5,1 miljard dollar is hoger dan verwacht.

Eerder dit jaar is de koers gedaald van 600 naar 425 dollar. Nu noteert Google 494 dollar. Het zal wel enige moeite kosten om door de weerstand van 500 te breken, maar als die stap eenmaal is gezet, kan de koers doorstoten naar 600 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.