Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Micosoft doet aanval op weerstand van 27 dollar

Micosoft doet aanval op weerstand van 27 dollar
23 jul 2010 om 07:50

Microsoft zou wel eens een succesvolle aanval kunnen doen op de weerstand van 27 dollar, koers is nu 25,84 dollar. De mooie kwartaalcijfers zijn ogenschijnlijk een flinke fundamentele steun in de rug.

 

Toch is er een minpunt, een gevaarlijke zelfs. De winst is het afgelopen kwartaal met 48% gestegen tot 5 dollarcent per aandeel. De explosieve groei hangt nauw samen met de verbeterde vraag naar computers en de introductie van Windows 7. Echt verrassend zijn de cijfers niet. Intel maakte ook al duidelijk dat de computermarkt aantrekt. Een punt van zorg is dat Microsoft zelf de mond vol heeft van cloud computing, maar daarvoor moet vooral gebruik worden gemaakt van de -veel te dure- software van de onderneming, en de aan Windows Live gekoppelde producten laten veel te wensen over. Microsoft is wat dat betreft redelijk te vergelijken met Nokia. De Finse producent van mobiele telefoons heeft veel te lang vastgehouden aan haar eigen OS, en is veel te laat overgestapt naar een systeem dat draait onder open source. Als Microsoft niet snel een aantal zaken opengooit, zal het in de komende jaren nog heel wat klappen op de oren krijgen.

 

Hoewel het aandeel kansrijk is, is het vanwege de halsstarige markthouding alleen geschikt voor beleggers die beleggen in de beweging.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.