Spyker is de gok niet waard

Eddy Schekman - 26 augustus 2010, 12:52

Zelfs als Spyker vrijdag meevallende cijfers publiceert, hoeft geen koersexplosie te worden verwacht. Daarvoor is de technische positie van het aandeel te slecht.

Koers Spyker op de goede weg? Woensdagavond is duidelijk geworden dat de onderneming een negatief eigen vermogen heeft, hetgeen keurig door de onderneming is gemeld - zowel naar de aandeelhouders als naar de beurs. Daardoor 'zit' het aandeel nog niet op het strafbankje, maar daarmee is nog niet gezegd dat het een gezond aandeel is. Er zal echt het nodige moeten gebeuren om de onderneming financieel gezond te krijgen. Natuurlijk kan de onderneming functioneren met een negatief eigen vermogen, maar het bedrijf wordt dan wel erg kwetsbaar voor tegenvallende verkopen.

 

De kwetsbaarheid van het bedrijf komt tot uitdrukking in de technische positie van het aandeel. De RSI-indicator geeft geen enkele indicatie dat het aandeel toe is aan een duidelijke haussebeweging. Op 2,18 euro is het noch een technische, noch een fundamentele gok waard.

Nieuws

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Fagron

Koersdoel naar 12,00 euro.

54 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Koersdoel Galapagos omhoog naar 80 euro

Advies blijft Kopen.

57 minuten geleden - Lees verder

Kiadis krijgt goedkeuring voor onderzoek naar behandeling leukemie

Ook European Medicines Agency geeft toestemming.

57 minuten geleden - Lees verder

Valuta: dollar veert op

Fed-prominenten in focus.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.