Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wat doet Apple met 24 miljard aan cash?

Wat doet Apple met 24 miljard aan cash?
26 aug 2010 om 15:56

Dan toch naar digitale TV?

Gaat Apple binnenkort ‘eindelijk’ de missing link tussen de PC en TV leggen? Gezien de enorme advertentie inkomsten van TV de enorme hoeveelheid tijd die mensen voor de TV doorbrengen en het feit dat steeds meer consumenten bereid zijn geld te geven voor aanvullende TV services en kwaliteit, lijkt een stap richting het aanbieden van “TV plus” zo vreemd nog niet.

 

Nu moet voor iedere digitale TV een losse digitale ontvanger gekocht worden. Het ding kan verder vrijwel niets. Het is slechts een extra stroomvreter die in de weg staat. Het voor iedere TV los moeten kopen van zo’n dom ding is een behoorlijke drempel voor de massa aan consumenten. In heel wat huizen staan tegenwoordig 3 of meer televisies. Slechts weinigen kopen net zoveel digitale ontvangers. De meerwaarde is ook heel gering. “betere beeldkwaliteit” is dat voldoende om de moeite te doen? Gezien het relatief geringe succes van digitale TV blijkbaar niet.

 

Wat anders kan Steve Jobs met 24 miljard dollar gaan doen dan een stap richting TV zetten?

De stap richting duurzame energie opwekking en zuiniger Apple producten komt ook wel, maar is nog geen grote markt. Ik schreef daar al eens over in de BeursAccent service. Dat zijn ook vooral slechts verbeteringen op bestaande producten. Het is voor Steve ondoenlijk om 24 keer één miljard te investeren in 24 verschillende interessante nieuwe bedrijfsmodellen. Hij heeft daarmee hetzelfde probleem als dat Warren Buffett heeft, de hoeveelheid beschikbaar geld is zo groot dat de mogelijkheden sterk beperkt worden. Dat wil niet zeggen dat de winsten gaan tegenvallen. Het spel gaat alleen wel om enorm grote knikkers.

 

Als we meedenken met Steve Jobs, dan is duidelijk dat hij het van letterlijk wereldwijd een miljarden publiek moet hebben. Hij kan dus haast niet anders dan in producten gaan die “iedereen” moet willen hebben. 
TV heeft iedereen, de verbetering erop is een ongetwijfeld straks must voor iedereen als het maar ook echt een meerwaarde biedt… Kan Apple een product of service verzinnen met een enorme meerwaarde en daarbij toch ook de exclusiviteit van Apple blijft uitstralen?  Is zoiets te vinden in een vorm van interactieve TV Plus? Kan Apple daar wat mee als straks een miljard consumenten daar ook wat extra’s voor over heeft?

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.