Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ABN AMRO maakt top picks voor 2011 bekend

ABN AMRO maakt top picks voor 2011 bekend
11 jan 2011 om 17:13

ABN AMRO heeft zijn vijf ’top picks’ voor 2011 bekend gemaakt. Drie fondsen uit de AEX en twee fondsen uit de AMX. Allereerst Aegon. De financial is volgens Sybren Brouwer van ABN AMRO "heel erg aantrekkelijk gewaardeerd". Aflossing van de staatsschuld speelt nog altijd en dit maakt belegger terughoudend, maar Brouwer acht de kans op een nieuwe emissie dit jaar klein. Algeheel blijft ABN voorzichtig voor de financiele sector.

Fugro is het tweede fonds uit de selectie van ABN AMRO. "De huidige olieprijs is precies goed" voor Fugro, beargumenteert Brouwer zijn keuze. "De prijs is niet te hoog en niet te laag", aldus de analist van ABN AMRO. Bij een te hoge olieprijs wordt een rem gezet op de economische groei, waar een te lage olieprijs juist zorgt dat oliebedrijven hun investeringen terug schroeven.

Randstad tot slot het derde AEX fonds uit de selectie. De arbeidsmarkt herstelt, maar bedrijven blijven voorzichtig bij het in dienst nemen van nieuw personeel. De omstandigheden zijn volgens Brouwer daarmee ideaal voor Randstad. Algeheel herstelt de uitzendsector heel duidelijk, aldus de analist.

In de AMX heeft ABN gekozen voor CSM en Logica. CSM stond ook al in de top picks voor 2010. Belangrijkste reden om het fonds aan te houden is de leidende positie die CSM heeft in Purac. Brouwer is tot slot positief over de IT-sector en dan met name over Logica. De automatiseerder heeft een nieuwe CEO die goed let op de kostenstructuur van de onderneming en zoch daarbij meer richt op outsourcing. De eerste resultaten hiervan waren al in het afgelopen kwartaal zichtbaar, zo laat Brouwer weten, die verwacht dat deze trend zich doorzet in 2011 en 2012.

 

Door: Merwin Bisseling, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.