Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: bouwers profiteren van EIB rapport

Beursblik: bouwers profiteren van EIB rapport
11 jan 2011 om 12:05

Bouwers BAM en Heijmans profiteren vandaag van het rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Dat zegt Tom Muller, analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Het EIB verwacht dat de bouwproductie in 2011 met 1 procent groeit na twee jaren van krimp van in totaal 15 procent. Vanaf 2012 zal de bouw “stevig herstel laten zien,” zo voorspelt het EIB. De opleving dit jaar komt vooral door herstel in de woningbouw. De grond-, water- en wegenbouw laten volgens het instituut dit jaar nog een kleine afname van de productie zien vanwege bezuinigingen door overheden. Ook de markt voor bedrijfspanen en kantoren blijft achter.

Muller zegt de conclusie van het EIB over de woningbouw te delen, alhoewel de analist wel een slag om de arm houdt. Hij merkt op dat het herstel in de woningbouw eerst moet blijken uit een groei van de verkoop van bestaande woningen. Over infrastructuur is Muller positiever dan de het EIB. “We kunnen een klein plusje zien bij weg- en waterbouw, aldus de analist. “In infrastructuur is genoeg te doen. Er liggen genoeg projecten op stapel.” De analist wijst hiervoor vooral op grotere publiek-private projecten van de centrale overheid die al zijn toebedeeld of in het onderhandelingstraject zitten.

Rond het middaguur noteert BAM 3,3 procent hoger, waarmee het aandeel de grote winnaar op de AEX is. Heijmans dikt 2,2 procent aan, terwijl BAM in dunne handel genoegen moet nemen met een plus van 0,1 procent. “Fundamenteel meeste ruimte voor de koers van BAM,” aldus Muller.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.