Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bonden positief over advies Vreeman

Bonden positief over advies Vreeman
11 jan 2011 om 14:37

Vakbonden zijn voorzichtig positief over het advies over de postmarkt dat Ruud Vreeman dinsdag heeft gepresenteerd. Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten, CNV Publieke Zaak en de BVPP onderschrijven de aanbevelingen, maar constateren dat veel van de uitwerking afhangt. Zo menen de bonden dat de overeenkomst van opdracht niet past bij de onderkant van de arbeidsmarkt en dat postbezorgers vooral moeten werken op basis van een arbeidsovereenkomst. "Uiteindelijk moet er dan één cao gelden voor alle werknemers op die postmarkt", aldus de bonden.

 

Nieuwe termijn

Wat betreft de periode van 3 maanden die Vreeman de partijen wil geven om tot overeenstemming te komen, zijn de bonden akkoord. Echter menen zij wel dat de nieuwe postbedrijven al ruimschoots de tijd hebben gehad om zaken te realiseren. Zij vragen daarom de tijdelijke AMvB om te zetten in een blijvende stok achter de deur en er daadwerkelijk financiële ruimte ontstaat voor arbeidsovereenkomsten en het begeleiden van TNT-ers naar ander werk.
 

 

Degelijk werk Vreeman

Al met al zijn de bonden van mening dat Vreeman in een kort tijdsbestek "gedegen werk" heeft geleverd, maar dat veel van de uitwerking afhangt. Bovendien zegt Vreeman dat partijen gezamenlijk hun verantwoordelijkheid moeten oppakken en in goede samenwerking moeten toewerken naar een stabiele postmarkt. "De relatie tussen de vakbonden en de postbedrijven is het afgelopen half jaar echter alles behalve soepel geweest en afspraken tussen bonden en de nieuwe postbedrijven zijn eerder geschonden". Abvakabo FNV laat daarom weten de uitwerking van de aanbevelingen daarom kritisch te zullen volgen.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.