Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Portugal vraagt niet om hulp EU en IMF

Portugal vraagt niet om hulp EU en IMF
11 jan 2011 om 11:41

Portugal zal de EU en het IMF niet vragen om een reddingsoperatie. Dat heeft premier José Socrates gezegd in het Portugese parlement, meldt Reuters. Socrates onthulde daarnaast dat het begrotingstekort in 2010 beneden de doelstelling van 7,3 procent van het BBP is uitgekomen en dat de economische groei twee keer zo hoog is als verwacht. De Europese Commissie rekent op een tekort van 4,9 procent in 2011. Volgens de Commissie is de Portugese economie vorig jaar met 1,3 procent gegroeid, en zal er dit jaar sprake zijn van een krimp van 1,0 procent.

Socrates zei verder vertrouwen te hebben in de obligatieveiling op woensdag. Portugal hoopt woensdag 1,25 miljard euro uit de markt te halen met 4- en 10-jaars papier. De uitspraken van de regeringsleider komen nadat eerder vandaag de Portugese minister van Financiën Fernando Teixeira dos Santos zei dat zijn land alles in het werk stelt op om geen beroep te doen op de noodregeling. Teodora Cardoso, een bestuurslid bij de Portugese centrale bank, liet daarentegen weten dat het beter is als Portugal de handdoek in de ring gooit en een beroep doet op Europa en het IMF.

Het rendement op Portugese staatsobligaties is vandaag gestegen naar recordniveaus. Het rendement op 10-jaars schulden bedraagt 7,02 procent nadat eerder een high werd genoteerd op 7,04.

 

Correctie: de verkeerde looptijden van de Portugese obligaties zijn gecorrigeerd.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.