Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent dinsdag hoger

Wall Street opent dinsdag hoger
11 jan 2011 om 15:06

Wall Street opent dinsdag hoger. Futures op de Dow, S&P en Nasdaq noteren circa een half uur voor opening tot een half procent hoger. Beleggers zijn positief gestemd nadat Alcoa maandag nabeurs de cijfers over het vierde kwartaal bekend maakte. De aluminiumproducent boekte een hogere winst dan door analisten verwacht. De aftrap van het cijferseizoen is daarmee goed van start gegaan en beleggers hopen dat de resultaten van Alcoa een opmaat is naar meer goede bedrijfsresultaten in de komende weken.

 

In Europa noteren de beurzen flink hoger. De Duitse Dax wint bijna een procent en in Parijs wordt de CAC40 zelfs meer dan een procent hoger verhandeld. Na China heeft nu ook Japan laten weten obligaties van het Europese noodfonds op te kopen. Handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten merkt op dat de Japanse obligatieaankopen een positief effect hebben op het sentiment. “De grootmachten zitten niet te wachten op het uiteenvallen van de eurozone.”


Alcoa biedt steun

Alcoa heeft maandag een bescheiden winst bekendgemaakt, waardoor het bedrijf voor het eerst sinds de val van Lehman een boekjaar met winst heeft afgesloten. De aluminiumproducent boekte in het vierde kwartaal een winst per aandeel van 24 dollarcent bij een omzet van 5,65 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2009 was dat nog een verlies per aandeel van 28 dollarcent bij een omzet van 5,43 miljard dollar. Peter Jurgens, een handelaar bij Keijser Capital, merkt op dat de kwartaalcijfers van Alcoa positief worden uitgelegd en worden geëxtrapoleerd naar het cijferseizoen.


Werkloosheid OESO vlak in november

Werkloosheid in de OESO-landen is in november uitgekomen op 8,6 procent. Dat is gelijk aan het niveau in oktober. Sinds februari 2010 zweeft de werkloosheid tussen de 8,5 en 8,6 procent, aldus de organisatie. Volgens de geharmoniseerde definitie van de OESO bleef de werkloosheid in de eurozone in november vlak op 10,1 procent. Binnen de eurozone was Nederland het land met de laagste werkloosheid (4,4%). De Amerikaanse werkloosheid steeg van 9,7 tot 9,8 procent.

Beursagenda

Voor dinsdag weinig items op de beursagenda . Om vier uur volgens de groothandelsvoorraden over november. Economen rekenen op een stijging van 1,0 procent.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.