Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: beleggers nemen gokje met Spyker

Beursblik: beleggers nemen gokje met Spyker
12 jan 2011 om 15:37

Het aandeel Spyker laat vandaag sterke koersbewegingen zien bij uitzonderlijk hoge volumes. Marktkenners merken op dat beleggers een gokje lijken te wagen met Spyker, dat, eigenaar is van het Zweedse Saab. “Het is kopen met de ogen dicht,” zegt analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers, die geen nieuws ziet voor de koerswinst van vandaag. De analist wijst er op dat Spyker verliesgevend is en een negatief eigen vermogen heeft. Hij stelt dat beleggers een voorschot lijken te nemen op het eventuele moment dat Spyker winstgevend wordt. De autofabrikant bevestigde vorige week de verwachting 80.000 stuks te verkopen. Muller schat dat er minstens 100.000 auto’s aan de man moeten worden gebracht voordat er winst wordt geboekt.

 

Dat beleggers geïnteresseerd zijn in Spyker komt volgens Muller omdat er relatief weinig aandelen uitstaan bij een mogelijke miljardenomzet. De analist heeft geen advies uitgebracht op Spyker.

 

Handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten merkt op dat het aandeel zwaar overbought is. Cees Smit van Today’s Brokers stelt dat veel kleine beleggers zijn ingesprongen op de sterke koerswinst.

Spyker noteert rond half vier 6,3 procent hoger op 6,43 euro nadat eerder vandaag een high werd bereikt op 7,65 euro.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.