Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger op rally Europese beurzen

Wall Street opent hoger op rally Europese beurzen
12 jan 2011 om 14:58

Wall Street gaat naar verwachting hoger van start nadat Europese beurzen profiteren van een succesvol verlopen veiling van Portugese obligaties. De winsten in Europa lopen uiteen van 0,5 procent voor Londen tot meer dan 4 procent voor Madrid. Banken boeken de meeste vooruitgang, waarbij het Spaanse Santander met een winst van 7,4 procent de smaakmaker is.

In een nauwgezet gevolgde veiling bracht Portugal voor 1,25 miljard euro aan 4- en 10-jaars schulden aan de man. Het rendement op de 10-jaars obligaties was lager op 6,716 procent, terwijl het rendement op de 4-jaars obligaties steeg naar 5,396 procent.

Futures van de Dow, de S&P en de Nasdaq stijgen tegen de klok van drie uur tussen de 0,5 en 0,7 procent. Gisteren sloot Wall Street met lichte winsten.

Beleggers kijken vandaag tegen een lege beursagenda aan. Vandaag wordt nog het Beige Book van de Fed bekendgemaakt en komt de overheid met het financieringssaldo. Donderdag en vrijdag wordt het drukker met de bekendmaking van onder andere de wekelijkse steunaanvragen, de handelsbalans, de inflatie en de detailhandelsverkopen.

Op het bedrijvenfront verlaagden analisten van JPMorgan Cazenove hun advies voor Goldman Sachs van Overweight naar Neutral. De analisten geven hun voorkeur en Europese banken. Daarnaast wijzen zij er op dat het aandeel Goldman het afgelopen half jaar een sterke outperformance heeft laten zien.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.