Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: verkoop Belgische activiteiten TNT geen verrassing

Beursblik: verkoop Belgische activiteiten TNT geen verrassing
13 jan 2011 om 09:57

De verkoop van De Belgische Distributiedienst en RSM Italia door TNT komt voor Dieter Furniere van KBC Securities niet als een verrassing. De verkoop past bij het plaatje dat TNT in zijn strategische update Vision 2015 schetste. Furniere past zijn investment case daarom niet aan, maar ziet wel dat de schuldenlast afneemt door de verkoop en er een boekwinst wordt gemaakt. Furniere rekent verder op een afname van 10 miljoen euro EBIT en 140 miljoen euro in omzet als gevolg van de verkoop.

 

Een concurrent minder

Woensdag maakte Sandd bekend SelektMail te willen kopen van Deutsche Post. Mocht de deal doorgaan dan betekent dit volgens ING dat Deutsche Post niet langer actief is op de Nederlandse markt. Axel Funhoff en Sjoerd Ummels van ING zien hierdoor de concurrentiedruk op TNT afnemen. Volgens de analisten wordt er in het nieuwe speelveld minder geconcurreerd op prijs, wat gunstig uitpakt voor TNT. De koers van TNT wordt volgens Funhoff en Ummels in belangrijke mate gedrukt door de risico’s voor het onderdeel Post, en door de overname worden deze risico’s kleiner. Nico van Geest van Keijser Capital merkte woensdag tegen ABM Financial News al op dat de overname simpelweg leidt tot "een concurrent minder" en stipte vervolgens aan dat TNT de eindejaarsrally heeft gemist.

KBC houdt vast aan zijn Houden advies en koersdoel van 21 euro. ING hanteert een Koopadvies bij een koersdoel van 24 euro en Keijser Capital heeft een Koopadvies uitstaan met een koersdoel van 25,65 euro. Het aandeel TNT noteert donderdag 1,2 procent hoger op 20,54 euro. De AEX noteert op dat moment een half procent lager op 360,48 punten.

 

Door: Merwin Bisseling, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.