Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fornix verkoopt Laprolan

Fornix verkoopt Laprolan
13 jan 2011 om 08:08

Fornix heeft Laprolan verkocht aan Rochester Medical. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 10,35 miljoen euro in contanten. Aandeelhouders Fornix moeten de transactie nog goedkeuren waarvoor een BAVA bijeen wordt geroepen. De raad van commissarissen en de ondernemingsraad steunen beide de overname. De effectieve datum van de overname is 1 januari 2011. De verwachte opbrengst in contanten van de voorgestelde desinvestering ligt, na aftrek van de transactiekosten, volgens Fornix tussen de 7,5 en 9,5 miljoen euro.

Erik van de Merwe, voorzitter van de RvC van Fornix, meent in Rochester Medical "de juiste partner te hebben gevonden die de zekerheid biedt van een onafgebroken solide fundament voor Laprolan en zijn klanten en medewerkers."

 

Strategische update

Verder herhaalde Fornix zijn strategieherziening, wat betekent dat het doorgat met het onderzoeken van een omgekeerde fusie of overname van Fornix. Deze optie geniet de voorkeur van Fornix, maar als de onderneming hier binnen een "acceptabele" periode niet slaagt dan zullen de "logische consequenties" van deze herziening leiden tot een mogelijke liquidatie en beeindiging van de beursnotering van Fornix.

 

Deelname Value8

Woensdag maakte Value8 nog bekend zijn belang in Fornix te hebben vergroot van 16,3 naar 24,91 procent. De vergroting van het belang betaalde Value8 deels met eigen aandelen.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.