Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell rekent op meer vertraging voor olieboringen Alaska

Shell rekent op meer vertraging voor olieboringen Alaska
13 jan 2011 om 12:05

Royal Dutch Shell vreest dat het moeizaam verkrijgen van vergunningen voor de luchtkwaliteit zullen zorgen voor nog een jaar vertraging voor olieboringen in Alaska. Dat heeft Marvin Odum, hoofd van de Amerikaanse activiteiten van Shell, gezegd tegenover de Financial Times. “Het is een significant obstakel voor de olieboringen,” aldus Odum. De topman zei dat de vergunning voor de luchtkwaliteit de laatste is van in totaal 35 vergunningen.

Op 30 december vorig jaar keurde de Environmental Appeals Board, een overheidsinstantie, een goedkeuring van de gelieerde Environmental Protection Agency af. De EPA zou niet rigoureus genoeg zijn in het onderzoek voor de vergunning voor de luchtkwaliteit.

De Financial Times schreef gisteravond dat de olieboringen in Alaska al veel vertragingen hebben opgelopen. Shell heeft een leasecontract van 10 jaar voor het gebied, waarvan al vijf jaar zijn verlopen. De boringen zijn vertraagd vanwege rechtszaken, problemen met het verkrijgen van vergunningen en het nemen van extra maatregelen om rampen als op het BP-platform in de Golf van Mexico van 2010 te voorkomen. Ondanks de tegenvallers blijft Odum optimistisch over de kansen van Shell in Alaska op de langere termijn.

Het investeringsprogramma van de olie- en gasmaatschappij voor de boringen in Alaska heeft een omvang van 3,5 miljard dollar.

Het zwaarwegende aandeel Shell verliest rond het middaguur 1,9 procent, vergeleken met koersdaling van 0,8 procent voor de AEX.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.