Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent lager

Wall Street opent lager
14 jan 2011 om 15:00

Wall Street opent vrijdag lager. Futures op de Dow en de S&P noteren tot een half procent lager. De Nasdaq weet de verliezen te beperken tot 0,1 procent nadat Intel donderdag nabeurs met goede cijfers en vooruitzichten kwam. Voorbeurs werd bekend gemaakt dat de consumentenprijzen in december licht sterker waren toegenomen dan verwacht. De kerninflatie ontwikkelde zich wel conform verwachting. De detailhandelsverkopen namen in de laatste maand van 2010 eveneens toe, maar minder dan waarop economen hadden gerekend. JPMorgan kwam voorbeurs met cijfers over het afgelopen jaar en was daarmee de eerste financial die dit deed. De prestaties van de bank waren beter dan verwacht en ook flink beter op jaarbasis. CEO Dimon liet weten met vertrouwen naar de toekomst te kijken nu er tekenen van stabilisering en zelf groei zichtbaar zijn. Hasbro temperde juist de verwachtingen. De speelgoedfabrikant verwacht een "bescheiden" stijging van de winst, maar een daling van de omzet.

De Chinese centrale bank heeft de eisen voor bankreserves opnieuw aangescherpt. De reserveratio wordt met een half procent opgeschroefd tot 19,5 procent, zo meldt de Chinese centrale bank. De autoriteiten willen met de verhoging de inflatie beter in de hand te kunnen houden. Het is al de vierde keer in ruim twee maanden dat China de eisen voor de bankreserves verhoogt. Beleggers vrezen dat de acties van de centrale bank mogelijk een rem op de economische groei zijn.

Donderdag nabeurs maakte Intel al zijn cijfers over het afgelopen jaar bekend. De chipfabrikant boekte in 2010 een recordomzet van 43,6 miljard dollar. Over het vierde kwartaal restte er een winst van 3,4 miljard dollar onder de streep. De resultaten waren beter dan verwacht.


Slotstanden Wall Street

De Dow Jones-index verloor 0,2 procent tot 11.731,90 punten. De S&P 500 leverde eveneens 0,2 procent in tot 1.283,76 punten, terwijl de Nasdaq een tiende van een procent afschreef tot 2.735,29 punten.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.