Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX licht hoger in impulsloze handel

Beursupdate: AEX licht hoger in impulsloze handel
17 jan 2011 om 10:05

De AEX blijft vanochtend in dunne handel stabiel op lichte winst op een impulsloze dag. Wall Street is vandaag gesloten vanwege een feestdag, waardoor de beursagenda zo goed als leeg is. “Als Amerika dicht is, kunnen we niet op eigen benen staan,” zegt handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten.

Tegen de klok van tien uur noteert de AEX 0,1 procent hoger op 361,52 punten. Jabroer verwacht de komende dagen een aanval op een weerstand op 363 punten. Volgens de handelaar is de trend opwaarts en heeft de index nog steeds de ruimte om door te stoten naar de 375 punten.

De andere Europese beurzen laten vanochtend eveneens weinig beweging zien. De CAC, DAX en FTSE winnen licht. Uitschieter is de Spaanse IBEX, die een half procent inlevert. Op de Stoxx 600 gaan Olie en gas aandelen aan kop. Basismaterialen staan daarentegen onder druk. De euro/dollar is gezakt van de 1,338 naar 1,328.

Op de obligatiemarkten is het rustig, waarbij spreads tussen de 10-jaars schulden van een aantal zwakke eurolanden en Duitse Bunds vernauwen. Het rendement op 10-jaars Griekse schulden zakt naar 11 procent van boven de 12 procent begin dit jaar, ondanks een ratingverlaging door Fitch.


Stijgers en dalers

Op de AEX staan 12 aandelen in het rood, waarbij TomTom (-1,7%) het grootste verlies leidt. ArcelorMittal zakt 1,4 procent en ASML (-0,4%) is na een sterke openingswinst in het rood gezakt. Randstad zakt 1,0 procent. Uitblinker op de AEX is SBM Offshore, dat 2,6 procent stijgt na een adviesverhoging naar Buy door Bank of America. Shell volgt met een winst van 0,8 procent. Media aandelen Reed Elsevier en Wolters Kluwer doen beide goede zaken met winsten van 0,7 procent.

Boskalis stijgt 0,2 procent bij zeer dunne volumes nadat het baggerbedrijf bekendmaakte bekend een eiland aan te leggen voor de kust van Panama. De werkzaamheden zijn reeds gestart en duren tot medio 2012. De opdrachtgever heeft een optie genomen op een tweede, aansluitend eiland, waarmee de opdracht met een jaar verlengd zou worden. Voor Boskalis heeft de opdracht een waarde van 55 miljoen euro.

Uitblinker bij de midkapaandelen is SNS Reaal, dat met 2,5 procent omhoog schiet. Vopak zakt 0,6 procent nadat het terminals in de Bahamas van de hand heeft gedaan. De verkoop levert een boekwinst na belasting op van 150 miljoen dollar. Analisten zien de deal als ongunstig omdat Vopak strategisch gelegen terminals kwijtraakt.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.