Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gebrek aan eendracht zet euro onder druk

Gebrek aan eendracht zet euro onder druk
17 jan 2011 om 18:29

De eurolidstaten zijn het niet eens over de te volgen weg. Waar diverse landen vandaag in Brussel pleitten voor een omvangrijker noodfonds, trapte Duitsland resoluut op de rem. Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Financiën, liet weten dat het versterking van het fonds op korte termijn “niet nodig is.” Schäuble zei vanochtend op de radiozender Deutschlandfunk op de middellange termijn wijzigingen aan het fonds te willen bespreken. Op korte termijn zijn er volgens de minister echter geen aanpassingen nodig omdat het fonds groot genoeg is.

Nederland bleek meegaander. Indien er minder kan worden geleend dan de toegezegde 750 miljard euro dan is Nederland bereid mee te werken aan een oplossing. Eventueel wil het zelfs voor een hoger bedrag garant staan. Dit meldt RTL-Z.

 

Doordat de lidstaten niet eendrachtig zijn, komt de euro weer onder druk te staan. Ten opzichte van de dollar leverde de Europese munt 0,2 procent in op 1,3296. Vorige week maakte de euro nog een indrukwekkende comeback nadat diverse lidstaten zich met succes tot de internationale kapitaalmarkt hadden gewend.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.