Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX houdt winst vast

Beursupdate: AEX houdt winst vast
18 jan 2011 om 10:00

De AEX staat vanochtend in dunne handel stabiel op lichte winst. Beleggers zijn in afwachting van Wall Street, dat vandaag weer open gaat na een lang weekend. Naast de opening van Wall Street kijken beleggers uit naar de kwartaalrapportages van Citigroup, IBM en Apple.

Tegen de klok van tien uur noteert de AEX 0,4 procent hoger op 362,70 punten. Eerder op de ochtend werd een high bereikt op 362,90 punten. Markkenners zijn verdeeld over de vooruitzichten voor de AEX. “De AEX is een beetje moe aan de bovenkant,” zegt Cees Smit van Today’s Brokers, die nog steeds rekent op een correctie. Handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten merkt op dat de AEX de weerstand op 362,5 punten heeft genomen. Volgens Jabroer kan de doorstoten naar de 375, mede dankzij ruimte voor koersstijgingen van een aantal individuele aandelen.

Op de andere Europese beurzen gaat de Spaanse IBEX 35 met een winst van 1,2 procent aan kop. De FTSE stijgt 1 procent, gevolgd door plussen van rond de 0,7 procent voor de CAC en de DAX. Op de Stoxx 600 gaan de automobielsector en basismaterialen aan kop. Underperformers zijn gezondheidszorg gerelateerde aandelen. De euro.dollar stijgt van 1,325 naar 1,338.


Stijgers en dalers

Op de AEX staan 19 aandelen op winst, waarbij TomTom (+2,4%) na een koersdoelverhoging naar 10 euro door Goldman Sachs. Boskalis dikt 1,7 procent aan, gevolgd door DSM, dat 1,1 procent stijgt. Bij de zwaargewichten stijgt ING 0,6 procent en wint Shell 0,5 procent. Grote verliezers vanochtend zijn de olie gerelateerde aandelen SBM Offshore (-1,1%) en Fugro (-0,4%).

Heineken (+0,7%) profiteert vanochtend van meevallende cijfers voor de omzet en biervolumes van SABMiller, eigenaar van Grolsch. Over het derde kwartaal dat eindigde op 31 december zag de brouwer de volumes stijgen met 3 procent, 1,4 procentpunt meer dan analisten gepolst door Reuters hadden verwacht. De cijfers van SAB zijn volgens Richard Withagen van SNS Securities een positief teken voor Heineken. Waar SABMiller in Europa in diverse markten een einde zag komen aan de volumedalingen, is Heineken ook actief.

Bij de midkapfondsen zakt ASMI 0,9 na een adviesverlaging naar Sell door Goldman. Imtech (+1,3%) en Delta Lloyd (+1,4%) zijn vanochtend de uitblinkers op de AMX. Imtech meldde vanochtend voor 110 miljoen euro aan orders te hebben getekend in Duitsland.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.