Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent met lichte winst

Damrak opent met lichte winst
18 jan 2011 om 08:20

Het Damrak opent naar verwachting met een kleine winst nadat de AEX maandag licht lager sloot op een impulsloze dag waarop Wall Street dicht was. AEX futures stijgen een tiende van een procent. Gisteren eindigde de index met een verlies van 0,1 procent op 361,08 punten.

Uit de VS komen vandaag een aantal belangrijke bedrijven met de kwartaalcijfers. Onder andere Citigroup, Apple en IBM openen de boeken over het laatste kwartaal van vorig jaar. Vanochtend staat voor Europa de Duitse ZEW index voor het sentiment onder institutionele beleggers en investeerders op de agenda.

Europese ministers van Financiën bespraken gisteren versterking van het 440 miljard euro grote noodfonds voor de eurozone, het European Financial Stability Facility (EFSF). Er werd overlegd over de verhoging van de effectieve capaciteit van het fonds, het opkopen van obligaties van zwakke eurolanden en het verlagen van de rente voor noodleningen. Los van belofte het vangnet te versterken werden er geen concrete afspraken gemaakt. “We zullen ons huidig financieel vangnet versterken zodat er bij de zogenaamde marktpartijen geen twijfel bestaat over onze capaciteit om op te treden, zelfs ten tijde van de meest stressvolle scenario’s, zei EU-commissaris Olli Rehn na afloop van het overleg.

Azië boekt winst

De Aziatische beurzen staan vanochtend overwegend in de plus. In Tokio sloot de Nikkei 0,2 procent hoger op 10.518,98 punten. In China noteert de Hang Seng in het laatste handelsuur 0,4 procent hoger, waarbij financials aan kop gaan. Op het vaste land beweegt de Shanghai Composite rond het slot van maandag.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.