Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Value8 investeert in innovatief apotheekconcept

Value8 investeert in innovatief apotheekconcept
18 jan 2011 om 07:34

Investeringsmaatschappij Value8 NV heeft een 49 procentsbelang genomen in De Centrale Apotheek Nederland(DCA). Dit maakte het fonds dat wordt geleid door Peter Paul de Vries dinsdag voorbeurs bekend. De middelen worden aangewend om de groei van DCA te ondersteunen. DCA is een innovatieve apotheekformule en richt zich primair op de afgifte van medicatie via de huisartsenpraktijk en gezondheidscentra. Patiënten kunnen hun medicatie bij de huisarts ophalen of thuisbezorgd krijgen.

Groeikansen

Value8 omschrijft DCA als innovatief omdat de receptgang volledig is gedigitaliseerd. Daarbij kan de patient zijn medicatiedossier zelf inzien en controleren. DCA verzorgt een centrale apotheekadministratie en de order en recept-afhandeling is gerobotoseerd. Volgens Value8 is DCA prima gepositioneerd om te groeien "in deze sterk gereguleerde farmaceutische dienstverlening". Value8 is ervan overtuigd dat de apothekersmarkt de komende jaren ingrijpend zal veranderen. "De trends richting nieuwe distributiekanalen, de voorgenomen besparingen op de zorg en het toenemende maatwerk van zorgverzekeraars zullen de groei van DCA naar verwachting ondersteunen."

De Centrale Apotheek
 
De Centrale Apotheek Nederland (DCA) is in 2007 opgericht. DCA levert vanuit de centrale apotheek in Roden (Drenthe), alsmede diverse regionale vestigingen geneesmiddelen via huisartsen in het hele land. Dit betreft zowel herhaalmedicatie als de eerste uitgifte van medicijnen.

 

Door: Max Steenwijk, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.