Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Heijmans bezig met inhaalslag

Beursblik: Heijmans bezig met inhaalslag
19 jan 2011 om 15:36

Aandelen Heijmans boekt stevige koerswinsten bij bovengemiddelde volumes, wat volgens analisten is toe te schrijven aan de underperformance van de bouwer in de AMX. “De achterblijvers komen in beweging,” zegt analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers, die een Hold advies voor de bouwer hanteert. Muller ziet geen nieuws voor de koerswinsten van vandaag. Hij ziet wel wat fantasie in het aandeel vanwege een mogelijke consolidatiegolf de komende jaren in de sector bij middelgrote bouwers.

Ook Edwin de Jong van Edwin de Jong van SNS Securities schrijft de winst toe aan het achterblijven van bouwaandelen. De Jong wijst daarnaast op het rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw van vorige week, waarin met name positievere vooruitzichten voor de woningbouw stonden. De Jong merkt op dat woningbouw relatief belangrijk is voor het resultaat van Heijmans. De Jong heeft een Buy advies en een koersdoel van 20 euro voor Heijmans, dat volgens hem aantrekkelijk gewaardeerd is.

Rond de klok van half vier noteert Heijmans 2,6 procent hoger op 16,34 euro. De AMX keldert daarentegen met een half procent.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.