Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX maakt zijwaartse beweging, ASML onder druk

Beursupdate: AEX maakt zijwaartse beweging, ASML onder druk
19 jan 2011 om 13:47

De AEX blijft in de middaghandel zijwaarts bijwegen rond het slot van maandag, waarbij individuele fondsen sterke uitschieters laten zien. “We zien af en toe rare bewegingen vanwege belangen op de optiebeurs, zegt handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten over de optie expiratie op vrijdag. Jabroer wijst specifiek op Philips, dat met een verlies van 2,3 procent sterk onder druk staat, en de winst van 1,3 procent voor Aegon. Analisten van Goldman Sachs zetten het aandeel van de verzekeraar op hun Conviction Buy List. “Aegon is zwaar overbought,” zegt Jabroer over het aandeel.

Beleggers doen ASML massaal van de hand, het aandeel verliest 2,1 procent.  “Winstnemingen,” zegt Jabroer, die rekent op een meer enthousiaste reactie van Amerikaanse beleggers op de beter dan verwachte kwartaalcijfers. ArcelorMittal, dat de afgelopen dagen onder druk stond, is uitblinker op de index met een winst van 1,4 procent. Bij de midkapaandelen gaat Heijmans aan kop met een winst van 3,3 procent bij bovengemiddelde volumes. ASMI zakt 1,8 procent in het kielzog van ASML.

De AEX noteert 0,2 procent lager op 363,01 punten. De index zweeft vandaag tussen een high op 364,40 punten en een low op 362,43 punten.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.