Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak zet opwaartse trend voort

Damrak zet opwaartse trend voort
19 jan 2011 om 08:20

De Amsterdamse beurs opent woensdag hoger. Futures op de AEX wijzen op een openingswinst van bijna 1 procent. Nadat Wall Street dinsdag met winst sloot, kwamen nabeurs Apple en IBM met beter dan verwachte cijfers. De stroom aan goede cijfers kreeg vanochtend met ASML een vervolg. De toeleverancier aan de chipindustrie presteerde flink boven de verwachtingen en maakte een nieuw 1 miljard euro omvattend aandeleninkoopprogramma bekend.

ASML verrast analisten

ASML heeft in het vierde kwartaal een nettowinst geboekt van 407 miljoen euro. Dit maakte het bedrijf uit Veldhoven voorbeurs bekend. Over de periode van oktober tot en met december realiseerde ASML een omzet van 1,52 miljard euro. ASML presteerde daarmee flink beter dan de verwachtingen. Analisten geraadpleegd door ABM Financial News rekenden op een winst van 316 miljoen euro en een omzet van 1,32 miljard euro. Over het vierde kwartaal een jaar eerder realiseerde ASML nog slechts een omzet van 581 miljoen euro en een winst van 50 miljoen euro.

 

Agenda

Voor vanmiddag staan diverse Amerikaanse financials op de agenda. Beleggers kijken vooral uit naar de cijfers van Goldman Sachs. Dit kan ook Nederlandse financials in beweging zetten. Aegon kreeg dinsdag nog een adviesverhoging van datzelfde Goldman Sachs. De zakenbank verhoogde zijn advies voor Aegon naar Conviction Buy van Buy. Verder komt er nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt in de vorm van hypotheekaanvragen en in aanbouw genomen woningen. EBay presenteert nabeurs de cijfers over het afgelopen kwartaal.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones ging aan kop met een winst 0,4 procent op 11.837,93 punten. De S&P steeg 0,1 procent naar 1.295,02 punten. De Nasdaq steeg 0,4 procent naar 2.765,85 punten.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.