Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street onder druk na tegenvallende kwartaalcijfers financials

Futures Wall Street onder druk na tegenvallende kwartaalcijfers financials
19 jan 2011 om 15:03

Futures van Wall Street staan overwegend licht het rood nadat beleggers teleurgesteld reageren op de kwartaalrapportages van financials Goldman Sachs en Wells Fargo. Grootbank Wells Fargo presteerde in het laatste kwartaal van 2010 in lijn, terwijl Goldman Sachs tegenviel door niet de voorspellingen van Wall Street te kloppen.

Futures van de S&P en de Dow Jones staan licht in het rood, terwijl Nasdaq futures een tiende procent winnen. Gisteren boekten de drie indices lichte winsten.

Gisteren nabeurs maakte meldde Apple een sterke stijging van de winst in het fiscale eerste kwartaal bij een sterke stijging van de verkopen van iPhones en iPads . De omzet steeg in de laatste drie maanden van 2010 met bijna driekwart tot 26,74 miljard dollar bij een stijging van de WPA van zo’n 50 procent tot 5,41 miljard dollar. Dat was ruim boven de 24,3 miljard dollar omzet en 5,41 WPA waar analisten gepolst door FactSet op hadden gerekend. Afgelopen dagen stond de koers van Apple onder druk vanwege het ziekteverlof van CEO Steve Jobs, die voor onbepaalde tijd zijn functie noodgedwongen neerlegt.

IBM wist zowel de winst- als de omzetverwachting van analisten te kloppen.

Aandelen Goldman verliezen 3,1 procent in de handel voorbeurs. Wells Fargo koerst 0,6 procent lager. Apple en IBM noteren respectievelijk 2,8 en 2,6 procent hoger.

In Amerikaans macronieuws bleek dat aanstaande huizenverkopen in december sterker zijn gedaald dan verwacht. Daarentegen schoten afgegeven bouwvergunningen vorige maand onverwacht sterk omhoog met meer dan 16 procent. De rest van de Amerikaanse macrocijfers staan voor donderdag op agenda. Morgen worden de wekelijkse steunaanvragen, de leading indicators van The Conference Board en de Philadelphia Fed index bekendgemaakt.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.