Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: zwakke resultaten Philips al verwerkt in beurskoers

Beursblik: zwakke resultaten Philips al verwerkt in beurskoers
24 jan 2011 om 10:19

Ondanks de waarschuwing van Philips dat de cijfers over het vierde kwartaal zwak zouden zijn, vielen de werkelijke resultaten Jos Versteeg van Theodoor Gilissen toch nog tegen. Versteeg vond vooral de autonome omzetdaling van 4 procent een tegenvaller. Ook de resultaten vielen de analist tegen, ondanks een stijging van de EBITA met 32 procent op jaarbasis tot 873 miljoen euro. De marge bedroeg 10,0 procent, wat conform het oude doel was. Versteeg herinnert er echter aan dat Philips bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers nog rekende op een overtreffen van deze doelstelling.

De tegenvallende resultaten worden voor Versteeg gecompenseerd door hoopgevende verwachtingen. "De groei van het orderboek bij Healthcare zwakt af, maar de groei over het hele jaar ligt nog op 9 procent en Philips ziet bij verlichting de leading indicators aantrekken", aldus Versteeg. Dit betekent volgens de analist dat de divisie in de tweede helft van 2011 daarvan positieve effecten zal laten zien.

Versteeg meent dat de zwakke resultaten al duidelijk in de koers verwerkt zijn en hij vindt het aandeel op 11 keer de geschatte winst in 2011 "aantrekkelijk" gewaardeerd. Versteeg herhaalt zijn Koopadvies voor het fonds. Beleggers zetten het aandeel maandag omstreeks kwart over tien 6,6 procent lager.

 

Door: Max Steenwijk, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.