Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX sluit net boven technische steun

AEX sluit net boven technische steun
25 jan 2011 om 17:55

De AEX is dinsdag met verlies gesloten. Op een slotstand van 358,76 punten verloor de hoofdindex 0,6 procent aan waarde. De midkap wist wel in het groen te eindigen. De AMX won 0,1 procent op 637,28 punten. Een fikse tegenvaller was de economische krimp in het Verenigd Koninkrijk. De Britse economie kromp in het vierde kwartaal met 0,5 procent waar vooraf juist was gerekend op groei. Daarbij is er sprake van een sterk oplopende inflatie en houdt de hoge werkloosheid ook aan. Maurice Mureau van Keijser Capital waarschuwde voorafgaand aan de cijfers al dat alleen bij een fikse meevaller of tegenvaller de markten in beweging zouden komen. Handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten wees er eerder op dat de AEX technisch gezien beweegt tussen een steun op 358,50 punten en een weerstand op 362 punten.

Voor woensdag kijken beleggers vooral uit naar de cijfers van KPN. Verder komen aandeelhouders van Draka bijeen voor een buitengewone aandeelhoudersvergadering in verband met het overnamebod van Prysmian. ArcelorMittal heeft zijn aandeelhouders kunnen overtuigen van het afsplitsen van zijn roestvrij staal activiteiten. Onder de naam Aperam wordt het fonds opgenomen in de AEX.

Koersgrafiek ASML Stijgers en dalers

In de AEX werden 6 fondsen hoger verhandeld tegen 19 lager. De index ondervond de meeste last van zwaargewichten Unilever (-3,0%) en ING (-1,9%). Unilever had te leiden onder slecht nieuws uit India en bij ING stegen de zorgen om de blootstelling in Spanje. Aan de goede kant van de score eindigde ASML. Het fonds dikte 4,2 procent aan nadat Texas Instruments maandag nabeurs met meevallende resultaten was gekomen. ASMi dikte vervolgens 0,9 procent aan. DSM, dat liet weten te investeren in een kite-systeem voor scheepvaart, won 2,3 procent. Chemieconcern DuPont liet daarnaast beter dan verwachte resultaten zien over het vierde kwartaal.

In de AMX ging VastNedRetail aan kop met een koerswinst van 1,0 procent. Ook Imtech kende een goede dag met eveneens een intradagrendement van 1,0 procent. Bij de dalers Wavin (-1,5%) en Heijmans (-1,2%). Evenals BAM (-1,7%) hadden de fondsen te leiden onder de slechte berichtgeving uit het Verenigd Koninkrijk.

Een opvallende stijger was verder Spyker Cars dat 14,4 procent aan koerswaarde won.

Tussenstand Wall Street

In New York noteerde de toonaangevende Dow Jones om half zes op een verlies van 0,6 procent op 11.913,35 punten. De breder samengestelde S&P leverde 0,6 procent in op 1.282,53 punten en de Nasdaq dook ook 0,6 procent in het rood op 2.700,22 punten. Beleggers in Amerika kregen een flinke rits aan bedrijfscijfers en enkele macrocijfers gepresenteerd. Dit kon niet zorgen voor een optimistisch sentiment onder handelaren, ondanks dat het consumentenvertrouwen in januari een flinke opsteker bleek.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.