Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX boekt lichte winst in impulsloze handel

Beursupdate: AEX boekt lichte winst in impulsloze handel
26 jan 2011 om 10:02

De AEX staat in het eerste handelsuur in impulsloze stabiel op lichte winst. De belangrijkste graadmeter op het Damrak gaat gelijk op met de andere Europese beurzen en stijgt 0,6 procent naar 361,10 punten in dunne handel. Slechts 5 aandelen in het rood. Handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten merkt op dat de AEX de eerste weerstand tegenkomt op 362 punten. Jabroer stelt dat de opwaartse trend intact is, maar dat momenteel veel marktpartijen aan de zijlijn staan. Vanochtend zijn vooral veel daghandelaren actief, aldus de marktkenner.

Op de Stoxx 600 zijn automobielaandelen, basismaterialen en telecom de best presterende sectoren. Underperformers zijn voedsel en dranken.


Stijgers en dalers

ArcelorMittal boekt een winst van 3,6 procent nadat de handel in Aperam, de roestvaststaal divisie, vanochtend van start is gegaan. ING wint 1,3 procent en KPN is na een verlies van 1 procent gestegen naar een winst van 0,5 procent. KPN kwam vanochtend met kwartaalcijfers die volgens analisten grofweg in lijn waren. Het dividend van 85 eurocent en het aandeleninkoopprogramma waren daarnaast volgens analisten geen verrassing.

Uitblinkers op het Damrak zijn uitzenders. Randstad stijgt 4,3 procent, Brunel wint 2,5 procent en USG People dikt 2,2 procent aan. Analisten van Credit Suisse zetten vanochtend Randstad en sectorgenoot Adecco op Outperform van Neutral.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.