Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TKH Group neemt Optelecom-NKF over

TKH Group neemt Optelecom-NKF over
26 jan 2011 om 08:08

TKH Group neemt het Amerikaanse Optelecom-NKF over. Het voornemen om dit te doen werd op 11 november al kenbaar gemaakt, maar inmiddels hebben ook de aandeelhouders van Optelecom ingestemd met de overname. TKH bood aandeelhouders een bedrag van 2,45 dollar per aandeel. Een premie van bijna 60 procent ten opzichte van de slotkoers van de dag voorafgaand aan het bod. In totaal betaalt het Nederlandse bedrijf 9,2 miljoen dollar voor de overname. De transactie zal naar verwachting op 27 januari 2011 worden afgerond, onder voorwaarde dat de gebruikelijke contractuele bepalingen uit de fusieovereenkomst worden nageleefd.

TKH zal de overname uit eigen middelen financieren en verwacht door de overname een positief effect op de winst per aandeel van TKH te realiseren vanaf 2012. Daarnaast vindt een herfinanciering van de schulden van Optelecom-NKF plaats. In het kader van deze herfinanciering heeft Optelecom-NKF overeenstemming bereikt met de belangrijkste financier over een voorwaardelijke kwijtschelding van 2,7 miljoen euro van de achtergestelde lening.

Optelecom-NKF realiseert met 120 medewerkers, waarvan 70 procent werkzaam zijn in Nederland, een omzet van circa 25 miljoen euro op jaarbasis. Tot haar productlijn behoren IP-camera’s, video servers/codecs, netwerk videorecorders, glasvezeltransmissie apparatuur, video management software en video content analyse. Deze acquisitie sluit ook aan bij de doelstellingen van TKH om de omzet van security systems verder uit te bouwen tot 20 procent van de totaalomzet.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.