Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit vlak op dinsdag

Wall Street sluit vlak op dinsdag
26 jan 2011 om 07:49

Wall Street dinsdag vlak gesloten. Handelaren grepen het einde van de handel aan om alsnog in te kopen en daarmee de koersen nog een duw naar boven te geven. De handel stond gisteren in het teken van bedrijfscijfers, welke een verdeeld beeld gaven. Over de hele linie presteerden bedrijven echter beter in het vierde kwartaal van 2010. Het consumentenvertrouwen , gemeten door The Conference Board, liet een onverwacht sterke stijging over januari zien. Hier stond een onverwachte krimp van de Britse economie tegenover. Nabeurs maakte president Barack Obama in de State of the union bekend dat ondanks de noodzakelijke bezuinigingen Amerika moet blijven invsteren in innovatie en onderwijs om niet achter te raken in de concurrentiestrijd met andere landen. Opvallend was dat Obama oliebedrijven belastingvoordelen in het vooruitzicht stelde om zo hun investeringsplafond te kunnen verhogen. Daar staat een bevriezing van de begroting tegenover. Alvorens Obama dit er door heeft moet hij nog een flinke slag leveren met de republikeinen.

Johnson&Johnson lukte het niet om aan de verwachtingen van analisten te voldoen. Daarbij was de outlook ook nog eens tegenvallend. Het aandeel leverde vervolgens 1,8 procent in. DuPont daarentegen wist juist wel boven verwachting te presteren. Het aandeel won 0,3 procent aan waarde. De grootste daler in de Dow was Bank of America met 2,1 procent waar Wal-Mart met 2,2 procent in de plus juist de sterkste stijger was.

Slotstanden

De Dow Jones index verloor slechts 0,03 procent op 11.977,19 punten. De breder samengestelde S&P won juist een minieme 0,03 procent op 1.291,18 punten en de Nasdaq tot slot won 0,06 procent op 2.719,25.

 

Door: Max Steenwijk, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.