Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX sluit in de plus

AEX sluit in de plus
27 jan 2011 om 17:59

De AEX is donderdag hoger gesloten, terwijl “ING de kar trekt”, zo concludeert Maurice Mureau van Keijser Capital. Het was een dag met verschillend richtinggevend nieuws. De AEX bleef in de ochtendhandel rond het nulpunt hangen nadat beleggers geschrokken reageerden op de ratingverlaging van Japan. Later in de middag kwam Caterpillar met sterke kwartaalcijfers en een verbeterde outlook, wat voor een positief sentiment zorgde. Het Amerikaanse macronieuws gaf een verdeeld beeld weer.

 

De AEX is donderdag door de groei van 0,6 procent op dagbasis boven de weerstand van 363 punten gesloten op 264,33 punten, terwijl de Midkap enkele honderdsten van een procent verloor tot 640,94 punten.

 

De euro noteerde donderdag om 17:45 uur 1,3706 dollar vergeleken met 1,3685 dollar aan het einde van de Europese beurshandel op woensdag.

 

Aperam opnieuw smaakmaker op het Damrak Stijgers en dalers

Net als woensdag was Aperam de smaakmaker op het Damrak. Op zijn tweede handelsdag won het aandeel 5,3 procent. Arcelor Mittal, de staalreus zelf, dikte 0,3 procent aan. ING won 4,4 procent, terwijl Aegon 2,7 procent bijschreef.

 

Bij de dalers droegen Wavin en CSM beide de rode lantaarn met een verlies van 2,8 procent. Reed Elsevier verloor 2,1 procent. In de AscX sprong Sligro direct in het oog. Het aandeel verloor 6,3 procent nadat het teleurstellende kwartaalcijfers meldde vanochtend.

 

Tussenstanden Wall Street

De handel op Wall Street begon zonder richting na tegenvallende macrocijfers. De sterke kwartaalcijfers van Caterpillar hadden uiteindelijk de overhand. Omstreeks 18:00 uur noteert de Dow Jones-index vlak, net als de breder samengestelde S&P 500. De Nasdaq wint 0,3 procent.

 

De Federal Reserve Bank of New York (Fed) koopt 5,79 miljard dollar aan staatsschuld. De inkoop van eigen aandelen maakt deel uit van de tweede ronde van de Fed’s van kwantitatieve versoepeling om zo de stijgen van de rentetarieven te beperken.

 

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.