Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

China bereid Spanje te helpen

China bereid Spanje te helpen
3 jan 2011 om 09:33

China wil Spanje helpen met de schuldenproblematiek en het economisch herstel, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua op basis van een interview met Zhu Bangzao, de Chinese ambassadeur in het Zuid-Europese land. Zhu zei in het kort geleden gehouden interview dat beide landen de handelsbetrekkingen en economische samenwerking moeten versterken. De ambassadeur voegde toe dat China bereid is samen te werken met Spanje om het land te helpen de schuldenproblematiek te boven te komen.

Rendementen op Spaanse staatsobligaties zijn afgelopen maanden sterk opgelopen nadat beleggers zich zorgen maken dat de schuldencrisis overslaat van Griekenland en Ierland naar het Iberische schiereiland. Vanochtend noteren Spaanse 10-jaars schulden 4 basispunten lager op 5,44 procent, blijkt uit data van Bloomberg. Het rendement op Duitse bunds zakt met 6 basispunten tot 2,91 procent.

Li Keqiang, de Chinese vice-premier, gaat van 4 tot 6 januari op bezoek in Spanje. Li, die aangemerkt wordt als mogelijke opvolger van premier Wen Jiabao, brengt daarnaast ook een bezoek aan Groot-Brittannië en Duitsland.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.