Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Inkoopmanagersindex Duitse industrie stijgt sterk in december

Inkoopmanagersindex Duitse industrie stijgt sterk in december
3 jan 2011 om 09:58

De inkoopmanagersindex voor de industrie van Duitsland is in december toegenomen, waarbij sprake was van de sterkste banengroei sinds april 1996. Dat meldt Markit op basis van definitieve cijfers. De samengestelde PMI voor de industrie kwam in december uit op 60,7, tegenover 58,1 in de voorgaande maand. Dat was licht lager dan Markits schatting van vorige week van 60,9 maar nog steeds het hoogste niveau sinds juli 2010.

De samengestelde index voor de industrie bestaat uit indexcijfers voor onder andere productie, prijzen en de werkgelegenheid. Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van economische groei, terwijl een cijfer beneden de 50 betekent dat de economie krimpt. De samengestelde PMI staat 15 maanden tijd boven de grens van 50 punten.

Werkgelegenheid in de Duitse industrie steeg in december voor de negende maand op rij vanwege aantrekkende orders en toenemend vertrouwen onder producenten, waarbij het tempo van de banengroei het hoogst ooit gemeten was, aldus Markit.

Tim Moore, een econoom bij Markit, merkt in een commentaar op dat kosten in december sterk stegen en kosteninflatie een probleem begint te worden voor marges van bedrijven.

 

Update 10:12: om extra informatie toe te voegen

Door: Max Steenwijk, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.