Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street begint 2011 goed

Wall Street begint 2011 goed
3 jan 2011 om 15:00

Wall Street opent de eerste handelsdag van 2001 flink hoger. Futures op de Dow, S&P en Nasdaq noteren een half uur voor opening tot een procent hoger. Zowel uit Azië als uit Europa krijgen handelaren op de beursvloer van New York positieve signalen. Vanmiddag staan de inkoopmanagersindex en de bouwuitgaven nog op de agenda. De inkoopmanagersindexen van Duitsland en de EU lieten over december een stijging zien. In China daalde de index wel, maar wijst deze nog altijd op groei. De daling zorgt echter voor een afname van de angst voor te hoge inflatie. Economen rekenen voor de VS ook op een stijging van de index. Verder komen deze week onder andere de Amerikaanse banencijfers en de Duitse werkloosheid. Ook geeft de Fed de notulen van de laatste zitting van de open markt commissie vrij.

Fondsen in het nieuws

Bank of America heeft een schikking getroffen met Fannie Mae en Freddie Mac. Het gaat om een bedrag van 2 miljard dollar. De hypotheken werden door Countrywide doorverkocht aan Fannie en Freddie. Daarnaast lief BofA weten ook nog eens een last van 3 miljard dollar te nemen in verband met hypotheken die rechtstreeks aan de twee genationaliseerde hypotheekbanken werden verkocht. De reden dat BofA Freddie Mac en Fannie Mae tegemoetkomt, is dat de documentatie bij de hypotheken niet volledig is. Het aandeel BofA noteert voorbeurs circa 3,5 procent hoger.

 

Goldman Sachs heeft een belang genomen in Facebook. De Amerikaanse zakenbank betaalde 450 miljoen dollar. Dit meldt de New York Times. Tegelijk met Goldman Sachs nam ook de Russische investeerder Digital Sky Technologie een belang in Facebook waardoor een half miljard dollar werd geïnvesteerd in het social network dat Mark Zuckerberg oprichtte. Een volgende financieringsronde is volgens insiders gepland en ook een beursgang lijkt dichterbij te komen. Goldman Sachs wint voorbeurs 1,4 procent aan waarde.


Slotstanden Wall Street laatste handelsdag 2010

De Dow Jones verloor 0,1 procent op 11.577,51 punten. De S&P eindige nagenoeg onveranderd op 1.257,64 punten en de Nasdaq leverde 0,4 procent in op 2.652,87 punten. De Dow boekte een jaarwinst van 11 procent, waar de breder samengestelde S&P 13 procent en de Nasdaq zelfs 16 procent won.

 

Door: Max Steenwijk, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.