Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX zakt verder weg bij lichte volumes

Beursupdate: AEX zakt verder weg bij lichte volumes
31 jan 2011 om 10:07

Het Damrak staat in het eerste handelsuur in lichte handel op verlies vanwege de aanhoudende onrust in Egypte. De AEX zakt 1,0 procent naar 357,55 punten, in lijn met de verliezen op de andere Europese beurzen. Op de Stoxx 600 staan alle sectoren in het rood. Vooral automobiel aandelen, banken en bouwers staan vanochtend onder druk. Rendementen op veilige Duitse staatsobligaties noteren lager. Futures voor de drie belangrijkste aandelenindices van Wall Street verliezen 0,3 procent voorafgaand aan de kwartaalcijfers van Exxon Mobile en een aantal belangrijke macro-rapporten.

“Er is verkoopdruk in een dunne markt, maar het is geen gooien en smijten,” zegt handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten, die toevoegt dat kopers aan de zijlijn blijven. Technisch gezien is de opwaartse trend nog steeds intact, aldus Jabroer. Wel moeten dan de supports op 356 en 354 punten intact blijven, stelt de handelaar.

Cees Smit van Today’s Brokers meent dat de verliezen van vanochtend en vrijdag binnen de perken blijven. “Los van Egypte hadden we lager gemoeten op de tegenvallende cijfers van Ford en Amazon,” zegt Smit. Smit rekent nog steeds op een grotere correctie, waarbij de kwartaalcijfers van zwaargewichten Shell en Unilever deze week waarschijnlijk weinig soelaas zullen bieden.


Stijgers en dalers

Van de 23 verliezers op de AEX staat Air France-KLM (-3,8%) het meest onder druk, gevolgd door BAM (-3,1%). ING (-2,4%) is in het eerste handelsuur verder weggezakt en ArcelorMittal (-2,7%) en Aperam (-2,2%) lijden stevige verliezen. Aegon daalt 2,4 procent na een adviesverlaging naar Hold door SocGen.

Shell (+0,4%) staat op lichte winst na een adviesverhoging naar Outperform door Credit Suisse. Boskalis boekt een nipte winst van 0,1 procent.

Op de midkapindex staat alleen Crucell (+0,1%) op nipte winst nadat de Europese Commissie akkoord ging met de overname van het biotechbedrijf door Johnson & Johnson. Grote verliezer is SNS Reaal (-3,5%), gevolgd door ASMI (-3,1%) en Ordina (-3,2%).

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.