Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger ondanks zorgen Egypte

Wall Street opent hoger ondanks zorgen Egypte
31 jan 2011 om 14:59

Wall Street opent maandag met winst. Futures op de Dow, S&P en Nasdaq noteren tot een half procent hoger. Hoewel beleggers zich nog altijd zorgen maken om de explosieve situatie in Egypte, kwam er voorbeurs het nodige goede nieuws binnen. Allereerst boekte ExxonMobil aanzienlijk betere resultaten dan verwacht. Als gevolg van de spanningen in het Midden-Oosten noteert olie eveneens hoger. Exxon noteert voorbeurs ruim een procent hoger. Verder gaven Amerikanen in december meer uit en was de inkomstengroei conform de verwachtingen van economen. Ook kondigden AMB Property en ProLogis een van de de grootste fusies in de vastgoedwereld aan sinds het uitbreken van de crisis.

Later vanmiddag wordt de Chicago PMI over januari bekend gemaakt. Economen rekenen op een daling van de inkoopmanagersindex.

ExxonMobil presteert flink beter

ExxonMobil heeft over het vierde kwartaal van 2010 beter gepresteerd dan verwacht. De omzet van de oliereus kwam uit op 105,2 miljard dollar en onder de streep restte een bedrag van 9,3 miljard dollar. Per aandeel betekende dit een winst van 1,85 dollar. In dezelfde periode een jaar eerder boekte Exxon Mobil nog een winst van 6,1 miljard dollar ofwel 1,27 dollar per aandeel en kwam de omzet uit op 89,8 miljard dollar. Bij downstream werd een winst geboekt van 1,2 miljard dollar en bij upstream van 1,3 miljard dollar. Vooral bij Downstream was het herstel aanzienlijk, maar liefst 1,3 miljard meer winst bij een verlies  bijna 0,2 miljard dollar in de laatste drie maanden van 2009.

 

Meer uitgeven

De inkomens van Amerikanen zijn in december toegenomen . Dat meldt de Amerikaanse overheid. Afgelopen maand lieten persoonlijke inkomens een groei zien van 0,4 procent op maandbasis. Het reële beschikbare inkomen van Amerikanen nam toe met 0,4 procent. Persoonlijke uitgaven stegen met 0,7 procent, vergeleken met een herziene toename van 0,3 procent in de voorafgaande maand.

Slotstanden

De Dow Jones verloor vrijdag 1,4 procent op 11.823,70 punten en de S&P zakte 1,8 procent naar 1.276,34 punten. De Nasdaq eindigde 2,5 procent lager op 2.686,89 punten. Voor zowel de S&P als de Nasdaq waren dat de grootste dagverliezen sinds augustus vorig jaar. De Dow sloot voor het eerst in negen weken tijd de week af met verlies.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.